sobota 5. října 2013

Vittoriin Deník: 1675 - 2012

Vittoriin Deník jsem začala psát v roce 2010. Byl to tehdy rok plný úpírských námětů a stejně jako mě chytla andělská vlna, tak mě chytla i tato. Poté, co jsem se rozhodla, že první pokus o napsání něčeho, kde by se upíři vyskytovali, nedokončím, i když už měl v té době téměř 300 stran (bez řádkování), přišel na řadu právě tento román.

Příběh je o dívce jménem Vittorie, která byla roku 1675 v Itálii proměněna v něco, co ani ona sama nebyla schopna pochopit. V upíra. 
Děj je rozdělen na dvě linie, ta současná se odehrává v malém městečku ve státě Delaware v USA. Vittoria se tam podruhé za svůj život vrací a seznamuje se tam se svým přítelem Tommym, který je člověk. Tommy nechce, aby se Vittoria krmila na lidech, tak jí nabízí svoji krev v malých dávkách každý den.
Jeden večer ji ale překvapí její dva nejlepší přátelé, které kvůli moru v Itálii proměnila ve stejné nestvůry, jako je ona sama. Celou dobu si tento hrůzný čin vyčítá a slibuje si, že nikdy víc něco takového neudělá. 
Když zjistí, že s nimi přijel i nezvaný host, který zabil dívku z města před jejíma očima chce, aby okamžitě odjeli pryč. 
Příběh je rozvíjen zajímavým vztahem mezi nevítaným hostem Damienem a Vittorií. Je to nenávist, která se postupně mění v něco jiného, silnějšího...
Druhá linie děje je popis Vittoiiny minulosti díky zápiskám z jejího deníku. Popisuje tam, jak se proměnila, jak si na nové já zvykla, nebo to, jak přeměnila své přátele Cristiana a Catherine a jak kvůli tomu musela odjet. Nechybí ani zmínka o tom, jak poznala svoji první lásku - Charlese, ani napínavé scény, kdy je unesena Vittoriina nejlepší kamarádka, napadena žena, u které Vittoria bydlí nebo dokonce unesen Tommy.
Navíc se ve městě a v jeho okolí pohybují lovci, kteří se zabývají útoky na lidi, a kvůli tomu musí být všichni opatrní, aby na sebe nepoutali příliš velkou pozornost.
Nejen že je Vittoriina minulost pro příběh důležitá, ale nabízí také různé překvapivé závěry a nečekané zvraty, které celý příběh obohatily. 

První ukázku z knihy si můžete přečíst zde. :)

Stefanie G.

Žádné komentáře:

Okomentovat