pondělí 18. listopadu 2013

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 5.


Když bych měla zase zmínit Hush, Hush ságu, jednoznačně by to vyhrál první díl, Zavržený, ale o tom už jsem mluvila až moc (a nejspíš ještě taky budu :D).
Nejoblíbenější díl ze série Vampýrská Akademie... Velice těžká otázka... Po dlouhém rozmýšlení jsem vybrala třetí díl - STÍNEM POLÍBENÁ. Byl pro mě nejnapínavější, plný zvratů, nečekaných událostí a hlavně konce. Nechci zde psát bližší podrobnosti, protože dříve či později se tu objeví recenze. Určitě bych Vampýrskou Akademii doporučila všem, co mají rádi upíry, napětí, romantiku a jen tak nekončící příběh!

-------------------------------------------------------------------------------------------


Název: Vampýrská Akademie 3 - Stínem políbená
Originální název: Vampire Academy - Shadow kiss
Autor(ka): Richelle Mead
Série: Vampýrská Akademie
Nakladatelství: Domino
Počet stran: 322
Rok vydání v ČR: 2010
Žánr: fantasy (vampire romance :D)




-------------------------------------------------------------------------------------------


Anotace nakladatelství Domino:

Vlády se ujímá jaro a Rose Hathawayová by se měla připravovat na maturitní zkoušku. Jenže od nedávného smrtícího souboje se Strigoji se necítí zrovna nejlépe. Trpí nočními můrami, duši jí zaplavuje temný smutek a předznamenává cosi zlověstného.

Rose dobře ví, že jí není dovoleno milovat jiného strážce. Že musí především chránit Lissu, poslední princeznu z rodu Dragomirů. Jenže když přijde na krásného Dimitrije Belikova, některá pravidla se prostě musí porušit!
Rose své nejlepší kamarádce Lisse lže o svém vztahu k Dimitrijovi, ale jejich přátelství se nyní ocitá v ještě větším ohrožení než kdy předtím. Nesmrtelní vampýři se chtějí pomstít za to, co jim Rose nedávno provedla. Ve strašlivé bitvě, která předčí i nejhorší noční můru, se Rose bude muset rozhodnout mezi dvěma lidmi, na nichž jí záleží nejvíc. Bude ale její volba znamenat, že přežije jen jeden z nich? A pokud ano, bude to Lissa, nebo milovaný Dimitrij?


Stefanie G.

2 komentáře: