sobota 30. listopadu 2013

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 17.


Zbožňuji a zároveň nesnáším Zavrženého za to, že jsem na něm tak závislá :D A taky mám ráda Stmívání, ačkoliv ho na druhou stranu nesnáším, protože mě strhl do upíří vlny, která by mě normálně ani nenapadla. :)


 

-------------------------------------------------------------------------------------------
Anotace k Zavrženému v knize:

Nora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.

Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“

-------------------------------------------------------------------------------------------
Anotace ke Stmívání na stránkách Egmontu:

Isabella Swanová se stěhuje do Forks, městečka ve státě Washington, kde neustále prší. Zdá se jí, že na světě neexistuje nudnější a beznadějnější místo – až dokud nepotká tajuplného a přitažlivého Edwarda Cullena, který doslova obrátí její život vzhůru nohama. Do Isabellina příjezdu Edward úspěšně tajil před obyvateli městečka svou upírskou osobnost. Ale nikdo není v bezpečí, zvláště Isabella, člověk, který je Edwardovi nejdražší. Milenci však balancují na ostří nože – mezi touhou a hrozným nebezpečím.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Stefanie G.


Cate Tiernan - Wicca - Coven #2 (Sweep - The Coven)

Dneska je na řadě recenze na druhý díl (druhou část) Wiccy s názvem Coven. Vím, že mi trvalo déle, než jsem ji přečetla a napsala recenzi, ale nebylo to tím, že by mě nebavila, ale tím, že jsem neměla tolik času. 

Wicca - Kniha stínů, Coven a Pokrevní čarodějnice byla vydaná roku 2013 nakladatelstvím CooBoo a má celkem 457 stran. Druhý díl s názvem Kniha stínů vychází přibližně na 158 stran. Originální vydání má 185 stran a série se jmenují Sweep. Druhý díl byl vydán poprvé roku 2001. Překlad knihy nám zajistila Dana Stuchlá. 



Šestnáctiletá americká středoškolačka Morgan Rowlandsová si o sobě odjakživa myslí, že je naprosto obyčejná, nepříliš hezká dívka. Když se ale do města, kde žije, přestěhuje a na její školu nastoupí o rok starší Cal Blaire, který zrychluje tep nejen jí, ale taky všem jejím spolužačkám, zjistí něco, co jí od základů změní život. Je čarodějka a pochází z prastarého, mocného čarodějnického rodu – stejně jako Cal. A její moc je skutečně obrovská, tak obrovská, že se ji potřebuje naučit ovládat. A Cal se ochotně nabídne, že jí s tím pomůže. Jenže Cal se líbí i její nejlepší kamarádce Bree, navíc její rodina vůbec nemá radost z toho, co o sobě zjistila. Jak si s tím vším Morgan poradí? A bude Cal opětovat její city?


Anglická anotace druhého dílu na Goodreads - OBSAHUJE SPOILERY!
I am not who I thought I was. I am not a regular sixteen-year-old girl. I am a witch. A real, ancestral witch. My parents are not my biological parents. My sister and I share no blood.
Even in the coven, I am too powerful now, too different to belong.
I am alone except for Cal. Cal tells me he loves me, and I need to believe him.


Budu se snažit popisovat děj i svůj vlastní názor co nejvíc bez spoilerů, tak snad se mi to povede :)


Linie děje

Prolog nám hned na začátku připomíná, co jsme dozvěděli v poslední kapitole předchozího dílu, takže i když bychom knihu četli s odstupem, jednoduše bychom si připomněli, co se stalo. Těšila jsem se, že druhý díl bude pokračovat hodně v duchu toho předchozího, ale autorka se zaměřila spíše na city hlavní postavy a na pochyby ohledně její rodiny (což jsem tušila už od půlky prvního dílu :)) a dozvídáme se tak pravdu o Morgan a o tom, jak přišla ke svojí moci. Co se týče vytvořeného covenu z posledního dílu, ten se pomalu začne rozpadat odchodem tří dívek. 
Když už se ale Cate zmíní o wiccanských kruzích, které skupinka v knize praktikuje, stojí to za to. Z těch řádků jde zase cítit to zvláštní napětí a energie. 


Postavy

Postavy se téměř vůbec od prvního dílu neliší. Blíže se seznamujeme jen s Calovou matkou a dozvídáme se, proč žije jen s ní. Také je zde významnější postava knihkupce, který je v obchodě s magickými knihami a jinými potřebami, a jeho přítelkyně. Ti toho vědí víc, než přiznávají. A pak je tu Sky a Hunter, dvě tajuplné postavy, které děj zamotají až ke konci knihy. 

Můj názor na knihu

První díl je první díl. Jsem moc ráda, že CooBoo vydalo právě tu verzi, kde jsou všechny tři první díly spojené. Nejspíš bych byla trošku rozčarovaná, kdybych si knihy kupovala zvlášť. Zatímco první díl je propojený s jakousi zvláštní energií a tajemnem samotné wiccy, ten druhý už se více zabývá Morgan a Calem. Některé části mi přišly až příliš přehnané a urychlené a první část se mi tak určitě líbila víc. Číst si o tom, co wicca je, dozvídat se něco nového, zajímavého a netradičního, je mnohem zajímavější, než se pročítat klasickým tématem lásky, žárlivosti a tím, jak Morgan vlastně nikam pořádně nezapadá. 
Zajímavá zápletka je ale v Morganině rodině. Mnohé věci se pochopí lépe a vedlejší příběh je velice zajímavý. Jediné, čemu jsem nerozuměla bylo, proč si s ní rodiče o takovém důležitém tématu nechtějí tak dlouhou dobu promluvit. Skoro až do konce knihy to stále a stále oddalují s tím, že potřebují čas. Nakonec ale následné prozrazení toho jejich tajemství za to oddalování vážně stojí!
I přes tohle všecko jsem knihou ale stále nadšená tak, jak jsem byla už při dočtení prvního dílu a mrzelo mě, že jsem druhý díl nemohla číst v takovém klidu, jako ten první. Rozhodně bych si ji vychutnala mnohem víc. 
Na třetí díl se nemůžu dočkat! :)



Hodnocení:
4,5 hvězdičky z pěti za tentokrát jednodušší děj zaměřený pouze na dvě hlavní linie.




Knihu si můžete koupit ZDE. A další úryvky či první kapitolu prvního dílu si můžete přečíst ZDE.

Úryvky přidám s recenzí na poslední část.

Stefanie G. 

Music Inspiration #5


#5

AVRIL LAVIGNE - AVRIL LAVIGNE 
(1. 11. 2013)



1. "Rock n Roll" 
2. "Here's to Never Growing Up" 
3. "17" 
4. "Bitchin' Summer" 
5. "Let Me Go" (featuring Chad Kroeger) 
6. "Give You What You Like" 
7. "Bad Girl" (featuring Marilyn Manson) 
8. "Hello Kitty" 
9. "You Ain't Seen Nothin' Yet" 
10. "Sippin' on Sunshine" 
11. "Hello Heartache" 
12. "Falling Fast" 
13. "Hush Hush" 



Stefanie G.



Čas mezi námi... aneb další zajímavá kniha!

Není nad ten pocit, když najdete další knihu, která vás zaujme, a kterou byste rádi viděli ve vaší knihovničce :)



NÁZEV:
Čas mezi námi
AUTORKA: Tamara Ireland Stoneová
ŽÁNR: Sci-fi, fantasy, YA
NAKLADATEL: Knižní klub
POČET STRAN: 304
VAZBA: vázaná

CENA: 259 Kč



Anotace na Bux.cz:
Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?


Ukázka textu na Bux.cz:
Jsem o šestnáct let starší než on. A zároveň nejsem.
On je o rok starší než já. Jenomže zároveň není.
Bennett se mi zahledí do očí. „Hele, já vím, že je to divné. A i když teď víš zbytek té druhé věci, pořád víš jenom o dvou ze tří.“ Podívá se na strop a na okamžik se odmlčí.
„Anno, jde o to, že bych tady neměl být. Neměl bych být v Evanstonu. Neměl bych být v roce 1995. Neměl bych znát tebe, ani Emmu, ani Maggie. Neměl bych chodit do téhle školy, dělat tenhle úkol a vysedávat ve vaší kavárně.“ Uchopí mé ruce do svých, jako by se se mnou chtěl někam přemístit, ale neopustíme místnost – jenom se posuneme trochu blíž k sobě. „Já nikde nezůstávám. Jsem návštěvník. Pozorovatel. Vždycky odcházím. Nikde nikdy nezůstávám.“ 
Nevím, co si mám s touhle informací počít. Říct mu, aby odešel? Aby zůstal? Ale nemám čas zvažovat jednotlivé alternativy, protože Bennett se ke mně nakloní a položí mi ruce na tvář. Ucouvnu a opřu se zády o police s knihami a on mě náruživě políbí – jako kdyby tady chtěl být, a kdyby mě líbal dost dlouho a dost intenzivně, nic z toho, co právě řekl, by vlastně nebyla pravda. Jenomže ono je to všechno pravda a je neuvěřitelně hloupé cítit tolik k člověku, který sem nepatří – a až odejde, nebudu moct za ním přicestovat letadlem. Moje ruce opustí berberský koberec, najdou jeho záda a si ho pevně přitáhnu k sobě, až mě přimáčkne na police s knížkami. Protože teď je tady. A protože vím naprosto jistě, že nechci, aby to skončilo. Nikdy. 
Bennett se po chvíli odtáhne. „Moc se omlouvám.“
„To je v pořádku,“ řeknu a lapám po dechu.
„Ne. To není v pořádku. Tohle jsem neplánoval – neměl jsem to ještě víc komplikovat.“ Vstane a vjede si prsty do vlasů. „Musím jít. Moc mě to mrzí.“ 
„Bennette.“ Pokusím se na něj usmát – předstírat, že to, co se právě stalo, mě ani trochu nevyděsilo – ale on se na mě nedívá. „Bennette, prosím, to je v pohodě. Nechoď pryč.“
Jenže on už je ve dveřích. Nechal mě tu samotnou se zbytkem té druhé věci a slovy, která pronesl těsně předtím, než mě políbil: „Já nikdy nezůstávám.“



Stefanie G.

pátek 29. listopadu 2013

Moje GOODREADS knihovnička #7


#7

-------------------------------------------------------------------------------------------



NÁZEV: The Raven Boys (#1)
SÉRIE: The Raven Cycle
AUTOR(KA): Maggie Stiefvater
NAKLADATELSTVÍ: Sxholastic Press, Scholastic UK, SM, Script 5 Verlang, Rizzoli, Jeunesse, Wahlströms, Moon, Könyvmolyképző, Findaway World, Wilga, Verus, Cruïlla, Turtleback Books, Uitgeverij Moon,
POČET STRAN: hardcover - 409, paperback - 416
DATUM VYDÁNÍ: 18. 9. 2012
Země, kde byla kniha vydaná: USA, Španělsko, Německo, Itálie, Francie, Švédsko, Dánsko, Maďarsko, Polsko, Portugalsko, (Katalánsko, Valencie)


-------------------------------------------------------------------------------------------

Anglická anotace na Goodreads.com:

“There are only two reasons a non-seer would see a spirit on St. Mark’s Eve,” Neeve said. “Either you’re his true love . . . or you killed him.”
It is freezing in the churchyard, even before the dead arrive.
Every year, Blue Sargent stands next to her clairvoyant mother as the soon-to-be dead walk past. Blue herself never sees them—not until this year, when a boy emerges from the dark and speaks directly to her.
His name is Gansey, and Blue soon discovers that he is a rich student at Aglionby, the local private school. Blue has a policy of staying away from Aglionby boys. Known as Raven Boys, they can only mean trouble.
But Blue is drawn to Gansey, in a way she can’t entirely explain. He has it all—family money, good looks, devoted friends—but he’s looking for much more than that. He is on a quest that has encompassed three other Raven Boys: Adam, the scholarship student who resents all the privilege around him; Ronan, the fierce soul who ranges from anger to despair; and Noah, the taciturn watcher of the four, who notices many things but says very little.
For as long as she can remember, Blue has been warned that she will cause her true love to die. She never thought this would be a problem. But now, as her life becomes caught up in the strange and sinister world of the Raven Boys, she’s not so sure anymore.
From Maggie Stiefvater, the bestselling and acclaimed author of the Shiver trilogy and The Scorpio Races, comes a spellbinding new series where the inevitability of death and the nature of love lead us to a place we’ve never been before.


Stefanie G.

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 16.



Pokud jsem si dosud stěžovala na témata předtím ,nejspíš jsem neměla pořádný důvod :D Tedy až do teď. Ať jsem se zamýšlela včera, nebo dnes, nemám doma knihu, která by mi připomínala domov. Anebo bych musela zabrousit hodně do dětství a vytáhnout tak DĚTI Z BULLERBYNU od Astrid Lindgrenové :D Což nakonec budu nejspíš muset, protože ať jsem přemýšlela sebevíc, na jinou knihu jsem nepřišla :D 
Kolik z vás tuto knihu četlo v dětství taky? :)



-------------------------------------------------------------------------------------------


Název: Děti z Bullerbynu
Autor(ka): Astrid Lindgrenová
Série: samostatná dětská kniha
Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 255 (224)
Rok prvního vydání v ČR: 1974
Rok vydání mého výtisku: 1981
Žánr: dětská kniha



-------------------------------------------------------------------------------------------

Anotace na stránkách Albatrosu:

Pokaždé, když se na našem knižním trhu objeví tato knížka Astrid Lindgrenové, nositelky Ceny H. Ch. Andersena, udělá radost malým i větším čtenářům. Šest dětí – Lisa, která všechno vypravuje, její dva bratři Lasse a Bosse, sestry Anna a Britta a kamarád Olle – v ní prožívá veselé či méně zábavné každodenní příhody na švédském venkově. Ve třech částech knihy strávíme s dětmi celý rok: jaro s koťátky, léto s prázdninami, podzim se školou, zimu s vánočními svátky. A protože jsou to příběhy, které v různých podobách může zažít každé dítě, těší se stále neutuchajícímu zájmu čtenářů na celém světě.


Stefanie G.

čtvrtek 28. listopadu 2013

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 15.


Asi nemůžu říct, že bych měla přesně takovou knihu. Dlouho jsem nad tím přemýšlela a jediná kniha, kterou jsem neměla ráda (protože přece jen Becca Fitzpatrick je Becca Fitzpatrik a taky Zavržený je prostě Zavržený), byl první díl série Andělé - PÁD od Lauren Kate. Jenže obal byl natolik lákavý a uchvacující, že jsem prostě neodolala a musela jsem si ji pořídit, i když jsem se předtím zapřisáhla, že si jinou sérii o andělech nepořídím. Kniha mě velice příjemně překvapila a já si ji oblíbila.

-------------------------------------------------------------------------------------------



Originální název: Fallen
Autor(ka): Lauren Kate
Série: Andělé
Nakladatelství: Knižní Klub
Počet stran: 320
Rok vydání v ČR: 2011
Žánr: Sci-fi a fantasy, andělská sága




-------------------------------------------------------------------------------------------

Anotace na Bux.cz:

Některým andělům je souzen Pád...
Na Danielu Grigorim je něco bolestně povědomého. Ten záhadný, odtažitý chlapec upoutal pozornost Luce Priceové, už když ho viděla poprvé – v první den jejího pobytu v internátní škole pro problémové mladistvé. Ve škole, kde jsou zakázané mobilní telefony, všichni ostatní studenti jsou divní a každý krok sledují bezpečnostní kamery, znamená Daniel pro Luce jediný světlý bod. A přestože on s ní očividně nechce mít nic společného – a dává to jasně najevo –, něco ji k němu přitahuje jako můru plamen svíčky. Luce musí zjistit, co se Daniel tak zoufale snaží utajit... i kdyby ji to mělo zabít.


Stefanie G.


středa 27. listopadu 2013

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 14.


Dnešní téma je velice záludné... Přemýšlela jsem nad ním od rána a nejsem schopná pořádně přijít na takovou knihu. I když se mi nějaké knihy zprotiví tím, jak je najednou všichni ostatní zbožňují, pořád je mám svým způsobem ráda. Takové knihy mám teď dvě - DELIRIUM a DIVERGENCE. Není to úplně tak, že bych se na ně nemohla ani podívat, to ne, takovou knihu prostě nemám! Je to tím, jak obě dvě knihy vzlétly z ničeho a najednou jsou všude známé a všichni si o nich povídají. U Divergence třeba nebýt chystaného filmu, tak o knize u nás ví jen málo lidí, co mají rádi knihy z nakladatelství CooBoo. Přijde mi, jakoby se někteří snažili být skoro až odborníky na ty příběhy. Vím, že je to většinou reklamou samotné autorky a pak i nakladatelství a vydavatelství, aby se výtisk prodával lépe, jenže někdy to na dobru až tak nepřidá. Určitě se chystám přečíst i poslední díl Divergence a dočíst dva poslední díly od Deliria, ale nejspíš mi to chvíli potrvá. 
Co se týče třeba Deliria, tak mě Lauren Oliver celkem zklamala. Její první kniha s názvem Chvíle před koncem byla naprosto úžasná. Delirium už mě tolik neuchvátilo. Nejspíš to bylo tím, že jsem před ním četla Divergenci a to téma už bylo všeobecně známé. Nevím. Každopádně Chvíle před koncem rozhodně velice doporučuji! :)


-------------------------------------------------------------------------------------------



Originální název: Delirium
Autor(ka): Lauren Oliver
Série: Delirium
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 346
Rok vydání v ČR: 2012
Žánr: dystopie



-------------------------------------------------------------------------------------------

Anotace k Deliriu na stránkách CooBoo:
Dříve si lidé mysleli, že je láska dobrá věc. To bylo předtím, než na ni vědci objevili lék. Lidé nechápali, že když vám jednou láska oblaží mysl a rozproudí krev, není úniku. Teď je všechno jinak, vědci ji dovedou vymýtit a vláda požaduje, aby se všichni občané v den svých osmnáctých narozenin podrobili speciálnímu lékařskému zákroku, díky němuž by měli být vůči lásce imunní. Lena Halowayová se na ten den vždy těšila. Život bez lásky přece znamená život bez bolesti, bezpečný a předvídatelný. A šťastný. Schází devadesát pět dní, jenže Leně se stane něco nemyslitelného: Zamiluje se.

-------------------------------------------------------------------------------------------



Originální název: Divergent
Autor(ka): Veronica Roth
Série: Divergent (Divergence)
Nakladatelství: CooBoo
Počet stran: 341
Rok vydání v ČR: 2012
Žánr: dystopie



-------------------------------------------------------------------------------------------

Anotace k Divergenci na stránkách CooBoo:
Chicago, budoucnost. Obyvatelé města, které obklopuje jen močál a obepíná ostnatý drát, jsou rozděleni do pěti frakcí. Beatrice je čerstvých šestnáct a přišel čas vybrat, do které frakce chce patřit, které ctnosti se chce na celý život odevzdat. Překvapivé rozhodnutí jí do cesty přivede osudového kluka – úchvatného, ale taky trochu nesnesitelného. Beatrice zjišťuje, že ve společnosti, která se jeví tak dokonalá, vzrůstá napětí a hrozící nebezpečí lze zažehnat jen jedním způsobem, který ji ale možná zničí.


Stefanie G.

úterý 26. listopadu 2013

Moje GOODREADS knihovnička #6


#6

-------------------------------------------------------------------------------------------




NÁZEV: Let the Sky Fall (#1)
SÉRIE: Sky Fall
AUTOR(KA): Shannon Messenger
NAKLADATELSTVÍ: Simon Pulse, Molino, ÉTK, 
POČET STRAN: hardcover - 416, paperback - 432
DATUM VYDÁNÍ: 5. 3. 2013
Země, kde byla kniha vydaná: USA, Španělsko, Maďarsko




-------------------------------------------------------------------------------------------

Anglická anotace na goodreads.com:

Seventeen-year-old Vane Weston has no idea how he survived the category five tornado that killed his parents. And he has no idea if the beautiful, dark-haired girl who’s swept through his dreams every night since the storm is real. But he hopes she is.
Seventeen-year-old Audra is a sylph, an air elemental. She walks on the wind, can translate its alluring songs, and can even coax it into a weapon with a simple string of commands. She’s also a guardian—Vane’s guardian—and has sworn an oath to protect Vane at all costs. Even if it means sacrificing her own life.
When a hasty mistake reveals their location to the enemy who murdered both of their families, Audra’s forced to help Vane remember who he is. He has a power to claim—the secret language of the West Wind, which only he can understand. But unlocking his heritage will also unlock the memory Audra needs him to forget. And their greatest danger is not the warriors coming to destroy them—but the forbidden romance that’s grown between them.


Stefanie G.

Music Inspiration #4


#4

ONE DIRECTION - MIDNIGHT MEMORIES 
(25. 11. 2013)


1. Best Song Ever 
2. Story of My Life
3. Diana
4. Midnight Memories
5. You & I
6. Don't Forget Where You Belong
7. Strong 
8. Happily 
9. Right Now
10. Little Black Dress 
11. Through the Dark
12. Something Great 
13. Little White Lies 
14. Better Than Words 
15. Why Don't We Go There 
16. Does He Know? 
17. Alive 
18. Half a Heart 




Stefanie G.

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 13.


Dnešní výzva je s názvem Kniha, kterou chcete mít rádi, ale zaboha se do ní nemůžete začíst - proč? Když nad tím tak přemýšlím, napadá mě především Prokletí od Claudie Palumbo. Zmiňovala jsem ji již ve druhém dni, jako nejhorší knihu, kterou jsem četla v minulém roce. Popis na ni přesně sedí a názor si můžete přečíst ZDE. Opravdu je to kniha, kterou bych chtěla mít ráda, ale nejsem schopná se do ní pořádně začíst. Další takovou knihou jsou ODSTÍNY ŽIVOTA od Lusy Adams. Pamatuji si, když Lusy začala publikovat na svém blogu a rozesílala svoje pokroky mailem. Odstíny života jsem tak nějak už znala a přišlo mi nespravedlivé, že bych si je neměla koupit, když nakonec knižně vyšly. A tak jsem si je pořídila, začetla se, ale skončila jsem v páté kapitole. Bylo tam na mě tolik nadpřirozena, že jsem to prostě nezvládala. Teď, když už se vyrojilo více takových knih a já se přizpůsobila (hlavní pokrok je ten, že jsem se začetla do Města z kostí!) doufám, že se mi dostane času i na tuto knihu. Svoji pozornost si rozhodně zaslouží! 


-------------------------------------------------------------------------------------------



Originální název: Odstíny života
Autor(ka): Lusy Adams
Série: Odstíny života
Nakladatelství: XYZ
Počet stran: 358
Rok vydání v ČR: 2011
Žánr: Sci-Fi, fantasy




-------------------------------------------------------------------------------------------


Anotace nakladatelství XYZ:
Alexandrina Avitalová se za života nijak nelišila od vrstevníků. Když je v den svých devatenáctých narozenin chladnokrevně zavražděna, nikdo nemůže tušit, že smrt se stane začátkem její nové cesty. Tři roky poté, co byla pohřbena a oplakána rodinou a přáteli, se probouzí znovu k „životu“. Je uvedena do světa magie a ďábelských stvoření. Alex musí zapomenout na svůj předchozí život, aby mohla zaujmout pozici neohrožené bojovnice se silami temnot. Podle dávného Proroctví je právě ona jedinou vyvolenou, Spasitelkou, která má rozhodnout odvěkou bitvu mezi dobrem a zlem…


Stefanie G.

pondělí 25. listopadu 2013

40-DAY BOOK CHALLENGE - Den 12.



Dnes jsem měla za úkol vybrat knihu, kterou jsem nikdy nečetla a ani ji nikdy číst nechci. Takových jich je mnoho. Počínaje hodně velkým sci-fi, konče u parodií na jiné knihy. Taky už bych nikdy nechtěla číst další knihu od Kundery například :). Každopádně, když jsem měla vybrat z moderní literatury nějakou knihu, kterou jsem nikdy nečetla a ani bych ji číst nikdy nechtěla, zabrousila jsem do erotických románů. Věděla jsem, že série Crossfire mě jen a jen rozčiluje. Objevila se hned po Padesáti odstínech a mně se nelíbilo, jak ji k tomu všichni přirovnávali a říkali, jak je lepší. Jenže zrovna u téhle série se vsadím, že mě to časem dožene k tomu, abych si ji přečetla a porovnala názory ostatních. Pak jsem také přemýšlela nad trilogií 80 dní, jenže ta má až příliš originální nápad. A i Všechny jeho touhy jsem nakonec musela vyřadit, takže mi nakonec zůstal jen chabý příběh BAREV LÁSKY

-------------------------------------------------------------------------------------------


Originální název: Barvy lásky
Autor(ka): Kathryn Tylor
Série: Colours of Love
Nakladatelství: Moba
Počet stran: 256
Rok vydání v ČR: 2013
Žánr: Erotické romány



-----------------------------------------------------------------------------------------

Anotace na stránkách Moby a Databázi knih:

Nespoutaná
Grace je mladá a nenápadná dívka, která se o muže zatím nijak dvakrát nezajímala. Během své stáže v Londýně se však setká s charismatickým Jonathanem Huntingtonem, který ji probudí ze spánku. Grace se s ním stále hlouběji a hlouběji propadá do světa temných tužeb, ztrácí se ve víru svého chtíče. Zatímco Jonathan stále více prahne po naplnění své milostné touhy, Grace si musí uvědomit, jak nebezpečné jsou její city.

Obnažená
Je na něm závislá, na jeho kůži i vlasech. Ačkoliv si Grace moc dobře uvědomuje, jak nebezpečné její city k Jonathanu Huntingtonovi jsou - přesto každým dnem v jeho přítomnosti její láska roste. Opravdu je tak chladný, jak vypadá? Nebo ji Jonathan vnímá pouze jako svou poddajnou hračku? Když ho chce Grace přimět, aby přiznal barvu, vede to ke katastrofě... v jeho přítomnosti její láska roste.


Stefanie G.