neděle 25. května 2014

Divergentní středa, aneb konečně jsem byla v kině


Musím říct, že na Divergenci jsem se moc těšila! Opravdu. A to i přes to, že mi výběr herců moc nesedl a já doufala, že to v konečné filmové fázi bude lepší. Mrzelo mě, že jsem nemohla na předpremiéru a že jsem to nestihla ani na premiéru. Ale jak se říká - pozdě, ale přece. A čekání za to opravdu stálo!
Byla jsem nadšená, když film začínal a ještě nadšenější, když se rozjel. Čas s Divergencí v kině mi utekl tak rychle, že jsem se nestačila divit a najednou tu byl konec. (A zklamání z toho, že si teď budu muset dlouho počkat na další díl - 20. 3. 2015, a DVD.)
Shailene Woodley byla ve filmu úžasná! O ni jsem tolik ani nepochybovala. Tris podle mě ztvárnila dokonale, i když mohla být trošku méně ubrečená. Rozhodně se o to víc těším na Hvězdy nám nepřály, protože ona hrát opravdu umí! Co se týče Trisiny rodiny, neměla jsem s jejich hereckými výkony také žádný problém. Caleb - Ansel Elgort (Augustus Waters v Hvězdy nám nepřály) - hrál skvěle a přesvědčivě. 
Z koho jsem ale byla opravdu nadšená byla Kate Winslet! Páni! Záporná role jí naprosto sedla! Nemůžu se dočkat až ji uvidím v dalším díle! 
V neposlední řadě ještě musím zmínit své pocity z Neohrožených - ano, vzali mi dech. Tolik jsem se netěšila na Thea Jamese v roli Čtyřky. Prostě se mi na ni nehodil a nelíbil se mi. To byl jeden z hlavních důvodů, proč jsem o film měla strach. Bála jsem se, že se mi kvůli němu nebude líbit. Zbytečně. Byl nepopsatelně úžasný! :D A já se tak člením do řad fanynek Thea, protože jeho herecký výkon stál za to. A to samé platí i o Ericovi - Jai Courtney
Ale i přes to, že mám z Divergence opravdu skvělý pocit, je tu několik much, které se mi ve filmu nelíbily. Především bych asi zmínila konec. Ten byl opravdu hooodně divný a já jen zamračeně koukala na plátno a nesouhlasně vrtěla hlavou. Prostě zlatá kniha. Tam se toho vysvětlí mnohem víc. 
I přes tyto pasáže ovšem film předčil mé obavy a musím říct, že pokud jste na něm ještě nebyli, musíte to napravit! Divergence je totiž naprosto dechberoucí! 

Stefanie G.

NEZAPOMEŇTE STEFANIE G. BOOKS NA FACEBOOKU! :)

2 komentáře:

  1. Mně se tedy nejdříve také Theo James moc nezamlouval, ale názor jsem změnila hned, jak se ve filmu objevil. Ale přiznám se, že jsem na film do kina nešla, i když jsem opravdu velký fanoušek, tak jsem se na to podívala na internetu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Předně tak! :D Hned jak se objevil, tak jsem si říkala - Páni, není to tak špatný :D Ono už je to na netu? :-o Tak to to musím pohledat :D

      Vymazat