pondělí 25. července 2016

Kylie Scott - Stage Dive #1 - Rocková hvězda (RC)

"Měl si vůbec v úmyslu si ji vzít, vole?"
"Už ani nevím, kurva. Jel jsem do Las Vegas, protože jsem byl ze všeho toho svinstva mimo. A pak jsem ji potkal. Byla jiná. Zdálo se mi, že se od ostatních odlišuje. Chtěl jsem... chtěl jsem udělat něco naprosto jinýho... vypadnout z týhle zkurvený situace."
"Chudáček Davey. Copak náš rockový bůh stárne?"
"Tak kde je?"
"Soucítím s tebou, brácho. Fakt. Ale jak sám říkáš, chtěl jsi holku, co ti nepoleze do zadku, která je jiná než ty ostatní. A teď, když přesně to dělá, jsi na ni nasranej. Je to složitý, co?"
"Seru na tebe. Nech to být, Male, už je to fuk. A mimochodem, byla to ona, kdo chtěl ten zkurvenej rozvod,Proč nepromlouváš do duše jí?"
"Protože má právě teď moc práce se schovávánim se za rohem a posloucháním. Nemůžu ji rušit."
- Rocková hvězda (str. 69-70)



Pokud máte rádi rockové kapely, Stage Dive série je právě pro vás!


Dovedete si představit, že odjedete oslavit jednadvacáté narozeniny do Las Vegas a probudíte se vedle úžasného, do půli těla vysvlečeného chlapa a na prsteníčku se vám blyští diamantový prsten? Tak přesně tohle se stalo Evelyn…
Problém je, že si nemůže vzpomenout, co se vlastně stalo. Když zjistí, že se během divokého večírku provdala za úplně cizího kluka, vyděsí se. Nepřeje si nic jiného, než tohle šílené manželství anulovat, jenže to by jejím manželem nesměl být David, kytarista oblíbené rockové skupiny Stage Dive. Evelyn se tak ocitá v hledáčku fotoaparátů novinářů a davy rozhořčených fanynek ji nenechají chvíli v klidu. Být manželkou nejpopulárnější rockové hvězdy totiž znamená vydat se na pěkně divokou jízdu...

Originální název: Lick
Série: Stage Dive
Autor: Kylie Scott
Díl v pořadí: 1.
Nakladatelství: Baronet
Překlad: Ivana Čejková
Počet stran: 328
Klíčová slova: New Adult, erotika, romantika, rocková kapela
Přibližný doporučený věk: 18+


What happens in Vegas…
Žena, která si svoji noc ve Vegas užívá až příliš. Muž, který od prohýřené noci čekal něco víc. Paměť, která se ne a ne vrátit. To jsou věty, které přeběh vystihují ze všech nejlépe. Hlavní hrdinka Ev ve Vegas pije tak moc, že si druhý den nic nepamatuje a ani neví, kdo je ten mladík, co tam s ní v hotelovém pokoji u záchodové mísy vydržel celou noc, nebo proč má na ruce ten obří diamantový prsten. On se po zjištění naprosté nevědomosti naštve a odchází a říká, že jí rozvodové papíry pošle a o všechno se postará. Pak nastává nekonečný mediální kolotoč, protože onen krásný potetovaný muž je slavný kytarista světově známé kapely Stage Dive. Ev je tak nakonec nabídnut pobyt v L.A. dokud se vše okolo rozvodu nevyřeší.
Tentokrát jsem od příběhu nic nečekala, na Goodreads měla kniha dobré hodnocení, já měla náladu na trochu rockový žánr, tak jsem si řekla proč ne. Pokud jste ovšem jako já předtím četli Vášnivého svůdníka od Chrstiny Lauren, začátek Rockové hvězdy vám bude připadat až otravně povědomý. Tudíž mi trvalo dlouho, než jsem se do knihy začetla. Pak naštěstí přišla ta část, od které se nemůžete odtrhnout, protože je to tak úžasné a hlavní hrdina, David, rockový bůh, je prostě k sežrání. Jenže všechny tyto romantické knihy musí přijít s nějakým zvratem. Před ním ale bohužel následovala sexuální rutina. Ano, přibližně po druhé čtvrtině jsem měla s knihou zase problém a tentokrát mi vydržel až do konce.
Nemůžu říct, že by byl příběh špatně napsaný, nebo špatně přeložený. Byl jen tak přeslazený, překombinovaný, přehnaný, že nakonec působil jako směska Vášnivého svůdníka, Krásné katastrofy a Fallen too far (Hranice nevinnosti). Mohla bych další knihy vyjmenovávat donekonečna, ale to by bylo zbytečné.
Hlavní hrdinka se mi zdála upjatá a stále se vracela ke svému minulému vztahu. To stejné i David. Oba si s sebou nesli určité jizvy z minulosti, jenže ty byly spíše rušivé, než zajímavé. Navíc autorka se z Davida snažila udělat drsňáka s až příliš sladkou a romantickou povahou, že mi to moc nešlo dohromady.
Věřím, že mnozí z čtenářů budou knihou nadšení. Přece jen nepostrádá zápal, vášeň, elektrický náboj mezi hlavními hrdiny, záporné postavy, laškování, zajímavou zápletku a vyostřený konec. Mně to bohužel moc nestačilo k tomu, abych příběhu dala pět hvězdiček. Nestačilo mi to ani na hvězdičky čtyři, takže dávám tři a půl. Tím vás ovšem od přečtení nechci odrazovat. Rocková hvězda je zábavné a milé čtení a kapelu Stage Dive si oblíbíte, jen od příběhu prostě nečekejte příliš. 

Hodnocení:

Za recenzní výtisk děkuji knihkupectví KNIHCENTRUM.cz.


Stefanie G.

1 komentář:

  1. Já mám naopak Rockovou hvězdu docela ráda. Je to pěkná oddechovka.:)

    OdpovědětVymazat